Skip to main content
Vår historia

Att förändra världen sker inte över en natt…

Faktum är att Ryan McFarland, grundaren av Strider Bikes, inte ens ämnade för att förändra världen. Han ville bara dela sin passion för motorcyklar och cyklar med sin tvååriga son, Bode.

Problemet

Ryan var lite besatt av denna passion… till den grad att han spenderade över 2,000 dollar på traditionella fordon för att lära sig åka (ride-on leksaker, trehjulingar, cyklar med träningshjul och till och med en motorcykel med stödhjul). Då han observerade sin ivriga son som försökte använda maskinerna, insåg han att de var för stora, för tunga och för komplicerade. Dessutom fokuserade de inte på den grundläggande färdigheten i balans. Lösningen var antingen att vänta några år på att hans son skulle växa eller att bygga en bättre maskin åt honom – så han byggde en bättre maskin!

Den första Strider Biken

Ryan plockade isär, hackade, slipade, klippte och svetsade på Bodes lilla 12″-cykel tills han kom fram till det som skulle bli den allra första Strider Biken. Den var superlätt, var perfekt storlek för Bode och gjorde det möjligt för honom att sätta båda fötterna på marken. Bode tog genast an den enkla, lätta maskinen. Att ha så god kontroll över den lilla cykeln stärkte hans självförtroende och ökade hans färdigheter snabbt. Folk började lägga märke till att Bode cyklade på sin Strider i staden. Ryan insåg att det inte bara var Bode som kunde dra nytta av hans lilla garagekreation; barn runt om i världen kunde uppleva samma framgång, äventyr och frihet.

Strider grundades år 2007 i Rapid City, SD, USA och världen har förändrats mycket sedan dess. Vi har sålt närmare 4 miljoner cyklar till familjer runt om i världen! Vi har också auktoriserade återförsäljare och distributörer i över 75 länder. Galet, eller hur?! 

En gemenskap, inte bara en cykel

Vår passion slutar inte när lådan öppnas och barnet tar sitt första åk på sin nya cykel. Nej. Vi bestämde oss för att satsa allt eller inget, så vi skapade exklusiva Strider-evenemang. Vi ville bygga upp en hel gemenskap av Strider-cyklister som kunde samlas för att få en chans att visa upp sina färdigheter och för familjer att umgås kring Strider och dela sina berättelser. Strider erbjuder både fritids- och tävlingsevenemang och samlar barn och föräldrar för att träffa nya människor och få nya vänner. Dessa evenemang är exklusiva för Strider åkare och erbjuder en familjevänlig plats där de kan utveckla sin passion för cykling samtidigt som de skapar minnen för livet.